CONTACT

Da Pietro, Ristorante Italiano
Vischpoortstraat 16
8081 ER Elburg
0525-681181
lekkeretenbij@dapietro.nl

Reserveren

Martin

Martin Zwart, piacere! Voor de meeste vaste gasten was ik al een bekend gezicht, maar voor diegenen die voor het eerst gaan kennismaken met Da Pietro, stel ik me hier aan u voor. Sinds 2018 ben ik de eigenaar van dit prachtige restaurant!

Al op jonge leeftijd werd ik aangetrokken door de horeca. Het was dan ook snel duidelijk dat ik daarin mijn carrière zou gaan opbouwen. Mijn voorliefde voor Italië was al een beetje gewekt door de muziek, onder andere van Gerardina Trovato. En die voorliefde breidde zich daarna uit naar de cultuur en de keuken van het prachtige land. Tijdens mijn opleiding aan de hotelschool koos ik voor een stage in het ‘Waldorf Astoria’ in Rome. Dat was mijn eerste ervaring met het land zelf. En wat voor één…. Benieuwd waarom? Dan is mijn reactie altijd gelijk: “Google maar op afbeeldingen, dan begrijpt u gelijk waarom.”

Daarna droomde ik voorzichtig van een eigen restaurant. Na het afronden van mijn opleiding werkte ik in verschillende horecabedrijven. Uiteindelijk kreeg ik de kans om bij Da Pietro, in het pittoreske Elburg, te gaan werken als gastheer. Een uitstekende plek voor het onderhouden van de passie voor Italië. Bovendien leerde ik in deze sfeer ook nog eens mijn vriendin kennen, met wie ik sinds 2013 gelukkig samen ben. Er ging dus fantastische droom in vervulling toen ik in 2018 de kans kreeg in dit restaurant de scepter te gaan zwaaien.

Het moment waarop alles samenkomt, vormt mijn inspiratie. Mijn drijfveer is om te blijven verrassen, niet standaard te worden en de juiste ontspannen sfeer te onderhouden. Lekker eten en drinken, goed gezelschap, fijne muziek in een ontspannen en gastvrije sfeer. Dit heb ik zelf vaak ervaren bij Da Pietro en het is mijn ambitie om dit op een hoog niveau voort te zetten.

Bijzonder trots ben ik op het gedreven team dat we hebben mogen vormen. We investeren veel in een goede samenwerking en het opdoen van nieuwe kennis over de Italiaanse gastronomie. Een belangrijke voorwaarde om uw culinaire belevenis bij Da Pietro onveranderd onvergetelijk te laten blijven!

Nella botte piccola c’è il vino buono.

"Heerlijke, originele gerechten met perfecte bediening en gastvrijheid"Michiel
"Prachtig opgemaakte borden en heerlijke gangen"Ferdinand
"Fantastische en complete eet-ervaring. Van de bediening tot de gerechten: alles was in balans"Felmen
"Verrassingsmenu was met recht weer een welkome verrassing!!"Petra
"Smaakvol, een feestje op je bord"Kimberley
"geweldige kwaliteit ,door de bediening voel je je echt welkom ,mooie ambiance."Jan
"Super sfeervol en dessert proeverijtje blijf ik voor terug komen."Janine
"Hier moet je elk kwartaal een keer eten"Judith
"In 1 woord TOP, allemaal cadeautjes op tafel!"Dick
"Een pranzo zoals een pranzo hoort te zijn!"Astrid
"Sfeer en smaak zijn geweldig!"Mireille
"Was en is een geweldig restaurant."Ton
"Heerlijk eten, leuke locatie, ontzettend vriendelijke bediening."Eelke
"Een leuke avond gegarandeerd."Karen