CONTACT

Da Pietro, Ristorante Italiano
Vischpoortstraat 16
8081 ER Elburg
0525-681181
lekkeretenbij@dapietro.nl

Reserveren

Martin

Martin Zwart, piacere! Voor de meeste vaste gasten was ik al een bekend gezicht, maar voor diegenen die voor het eerst gaan kennismaken met Da Pietro, stel ik me hier aan u voor. Sinds 1 januari 2018 ben ik de nieuwe eigenaar van dit mooie restaurant!

Al op jonge leeftijd werd ik aangetrokken door de horeca en het was dan ook snel duidelijk dat ik  daarin mijn carriere zou gaan opbouwen. Mijn liefde voor Italie was al een beetje gewekt door de muziek, onder andere van Andrea Bocelli en die breidde zich daarna verder uit naar de cultuur en keuken van dat land. Tijdens mijn opleiding aan de hotelschool heb ik gekozen voor een stage in het Waldorf Astoria in Rome. Dat was mijn eerste kennismaking met het land zelf.

Daarna begon ik voorzichtig te dromen van een eigen restaurant in de toekomst. Na het afronden van mijn opleiding, heb ik in verschillende horecabedrijven gewerkt. Uiteindelijk kreeg ik de kans om bij Pietro en Hetty in het schilderachtige Elburg te gaan werken als gastheer. Een uitstekende plek voor het opdoen van de juiste ervaring. Pietro en Hetty hebben me ingewijd in de finesses van de Italiaanse gastronomie.
Daarbij heb ik in deze sfeer ook nog eens mijn vriendin leren kennen, met wie ik al sinds 2013 gelukkig samen ben. Er ging dus helemaal een droom in vervulling toen Hetty en Pietro me na een aantal jaren vroegen hun restaurant van hen over te nemen.

Het moment waarop alles samenvalt, Italianen noemen dat ook wel “dolce vita”, vormt mijn inspiratie. Lekker eten en drinken, goed gezelschap, fijne muziek in een ontspannen en gastvrije sfeer.
Dit heb ik zelf vaak ervaren bij Da Pietro en het is mijn ambitie om dit op een hoog niveau voort te zetten.

Ik ben er trots op dat we met elkaar een gedreven team hebben gevormd. We investeren veel in een goede samenwerking en het opdoen van nieuwe kennis over de Italiaanse keuken, zodat uw culinaire belevenis bij Da Pietro onveranderd onvergetelijk blijft!

Nella botte piccola c’è il vino buono.

"Heerlijke, originele gerechten met perfecte bediening en gastvrijheid"Michiel
"Prachtig opgemaakte borden en heerlijke gangen"Ferdinand
"Fantastische en complete eet-ervaring. Van de bediening tot de gerechten: alles was in balans"Felmen
"Verrassingsmenu was met recht weer een welkome verrassing!!"Petra
"Smaakvol, een feestje op je bord"Kimberley
"geweldige kwaliteit ,door de bediening voel je je echt welkom ,mooie ambiance."Jan
"Super sfeervol en dessert proeverijtje blijf ik voor terug komen."Janine
"Hier moet je elk kwartaal een keer eten"Judith
"In 1 woord TOP, allemaal cadeautjes op tafel!"Dick
"Een pranzo zoals een pranzo hoort te zijn!"Astrid
"Sfeer en smaak zijn geweldig!"Mireille
"Was en is een geweldig restaurant."Ton
"Heerlijk eten, leuke locatie, ontzettend vriendelijke bediening."Eelke
"Een leuke avond gegarandeerd."Karen