ReserverenDa Pietro

Chi SiamoWie we zijn

Aan de pittoreske Vischpoortstraat in de historische binnenstad van het vestingstadje Elburg, staat restaurant Da Pietro, een Italiaans restaurant met culinair allure. Sinds 2018 is Martin Zwart met zijn bevlogen passie uw gastheer. Het culinaire geweten komt voor rekening van het ijzersterke duo chef Mathijn en souschef Ferdinand.

Mathijn

"Tijdens mijn opleiding ben ik bij Da Pietro gaan werken. Hun passie om continu op zoek te gaan naar topproducten uit de regio én uit Italië, raakte mij. Daarom wilde ik graag blijven en veel van Arjen leren. Sinds mijn komst in 2018 binnen het keukenteam heb ik mij continu verdiept in alles wat Italië te bieden heeft op gastronomisch gebied. Inmiddels ben ik nu zelf chef. Samen met Ferdinand ontwikkel ik nieuwe gerechten die uw smaakpupillen op scherp zetten. En als liefhebber van speciaal bier ben ik binnen Da Pietro verantwoordelijk voor alle Italiaanse speciaal bieren. Het kan dus voorkomen dat ik hiervoor soms even bij u aan tafel kom! Mijn droom voor de toekomst? Dat was ooit chef bij Da Pietro worden. En die droom is nu werkelijkheid. Voor nu voel ik mij ontzettend op mijn plek binnen ons jonge en gedreven team en hoop ik u nog vaak en lang te mogen ontvangen en verrassen."

A presto, Mathijn

Ferdinand

Ferdinand Bijzet, piacere!

“Mijn signatuur? Dat zijn toch wél mijn sauzen! Daarnaast ben ik bij Da Pietro - samen met Mathijn - verantwoordelijk voor de creatieve invulling van de menu’s. Italiaans georiënteerd met respect voor de Italiaanse producten. Dat is het enige dat Martin vraagt. De vrijheid die hij ons geeft, herkent u in een onderscheidende culinair georiënteerde invulling die wij de keuken van Da Pietro geven.”

“Ik ben geboren en getogen in Barneveld. En toeval of niet…, de vorige chef van Da Pietro, Arjen, is een ver familielid van me. Hij bracht mij tijdens mijn studie al eens in contact met Da Pietro. Le Papillon in Elburg en Caert in Harderwijk zijn twee restaurants waar ik het vak geleerd heb. Via mijn vriendin Deliana – medewerker in de bediening van Da Pietro – wist ik dat Martin een Sous-Chef zocht. De klik tussen hem en mij was doorslaggevend voor mijn komst. Ik ervaar veel vrijheid en de uitdaging van de Italiaanse keuken inspireert mij. Hoe dat tot uiting komt? Dat laat ik u binnenkort graag zélf ervaren. En mocht u onze gast zijn…, schroom niet, roep gerust eens ‘hallo’ in onze keuken!”

A presto, Ferdinand

Martin

Martin Zwart, piacere! "Mijn voorliefde voor Italië breidde zich van de muziek uit naar de keuken van het prachtige land. Tijdens mijn stage in het ‘Waldorf Astoria’ in Rome droomde ik van een eigen restaurant. Mijn drijfveer? Lekker eten en drinken, goed gezelschap, fijne muziek in een ontspannen en gastvrije sfeer. En investeren in nieuwe kennis over de Italiaanse gastronomie. Een belangrijke voorwaarde om uw culinaire belevenis bij Da Pietro onveranderd onvergetelijk te laten blijven!"

Nella botte piccola c’è il vino buono.

MenùMenukaart

Welkom in onze menukaart. Een kaart die wordt aangepast aan het seizoen, met de Italiaanse mindset die lokaliteit en versheid op de eerste plaats zet. Geheel op eigenwijze en eigentijdse manier laten we u graag kennismaken met onze moderne visie op de Italiaanse keuken.

La nostra cantina

De Italiaanse keuken en wijnen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Minstens zo divers als de keuken kent de Italiaanse wijncultuur vele gezichten.

Onze wijncollectie groeit, verandert en ontwikkelt voortdurend. Dat geeft dynamiek aan onze wijnkaart en resulteert in een 100% Italiaanse wijnkaart met meer dan 130 wijnen in het assortiment. Uniek in Nederland.

En komt u er niet uit? Wij helpen u graag!

Pranzo d’estate

De zomer in Elburg schreeuwt om een Italiaanse ontspannen lunch.

Bij ons kunt u tijdens de zomervakantie altijd terecht voor een laagdrempelige, lichte of juist uitgebreid culinaire lunch. Wij nemen u graag mee in een mini vakantie in Italie in eigenland met onze rijk belegde panini’s, uitgebreide aperitivo planken of culinaire lunch menu 3, 4 of 5 gangen lunch menu.

Sabato pranzoZaterdaglunch

Laat ons u meenemen op een culinaire tour door Italië!

Graag verrassen we u op zaterdag - de dag dat niets hoeft en alles mag - met een culinaire tour door Italië. We serveren een uitgebreide brunch met comfort food gerechtjes uit verschillende streken van Italië. Uit- én toegelicht door de keuken. Zo kunt u in knus gezelschap of met grotere groepen ontspannen genieten van de zaterdag.

Godere insieme!
A sabato!

We starten elke zaterdag om 12:00 uur met een middagvullend programma tot 16:00 uur. Zien we u zaterdag?

€32,50 per persoon incl. dolci (excl. drankjes).

PatioOnze binnentuin

Welkom in onze binnentuin! Vol Italiaanse patio sferen. In de zomer heerlijk onder de zon, in de winter romantisch met kaarsverlichting en verwarmd door onze binnentuinverwarming.

U kunt in het weekend reserveren voor onze patio.

Onze patio is ook af te huren voor elk gewenst evenement tot 45 personen. Voor meer informatie mag u altijd contact met Martin opnemen. Hij kijkt graag samen met u naar uw wensen en de mogelijkheden.

RiservareReserveren

Bent u enthousiast geworden?
U kunt bij ons online reserveren.

U wilt reserveren voor een groep groter dan acht personen? Stuur uw vraag naar lekkereten@dapietro.nl zodat wij contact met u op kunnen nemen om de mogelijkheden te bespreken.